המועצה > חדשות ועדכונים > חדשות המועצה > משבר נגיף הקורונה
תאריך: 11/05/2020

המועצה לצרכנות קוראת להסדרת נושא ביטולי מופעים בשל הקורונה
המועצה לצרכנות: "אם הנושא לא יוסדר, בתי המשפט יהיו מוצפים בכתבי תביעה. מדובר בעשרות אלפי צרכנים שנפגעו באותן נסיבות. לכן על המדינה להוציא הוראת שעה שתקבע זכויות וחובות של שני הצדדים"

 


במועצה לצרכנות התקבלו תלונות נגד משרדי כרטיסים ומארגני אירועים ומפיקים שלטענת הצרכנים לא מחזירים כסף ואף לא מאפשרים יצירת קשר. בחלק מהמקרים המארגנים אומרים שניתן יהיה להשתמש בכרטיס להופעה עתידית, אך מועדה אינו ידוע.

 

מהמועצה לצרכנות נמסר כי לאור הוראות הדין האוסרות על התקהלות, והעובדה כי המופעים לא התקיימו/לא יתקיימו, אין אפשרות לספק את השירות שנרכש במועד שסוכם ולעמדתנו הצרכן זכאי להחזר מלא בגין השירות שהזמין ולא קיבל. לרוב הצרכנים מסדירים את התשלומים מראש, כך שאין אפשרות לעצור תשלומים עתידיים באמצעות חברת האשראי.


 
במקרים שבהם משרד הכרטיסים מסר לצרכן שהוא יקבל אפשרות להזמין את אותו מופע (או מופע אחר) במועד אחר, מדובר בשינוי מהותי של החוזה כי ייתכן שלצרכן כבר לא יהיה עניין בקיומו מסיבות שונות. "אם הצרכן לא מסכים לקבל את השירות כפי שהוצע, הוא רשאי לתבוע החזר מלא, ובית המשפט יקבע מה מגיע לו. אם הנושא לא יוסדר, בתי המשפט יהיו מוצפים בכתבי תביעה. מדובר בעשרות אלפי צרכנים שנפגעו באותן נסיבות. לכן על המדינה להוציא הוראת שעה שתקבע זכויות וחובות של שני הצדדים", מדגישים במועצה.

 

מאחר שמדובר במצב שנמצא בתחומי המשפט הפרטי, המדינה לא מתערבת בחוזים כאלה. אין רגולטור שמתעסק בחוזים. עם זאת, המדינה כן מגבילה חוזים אחידים ומגנה על צרכנים באמצעות חוק הגנת הצרכן משום שהם נחשבים לצד המוחלש בעסקה מול גוף גדול. למשל, באמצעות תקנות ביטול עסקה, המאפשרות לצרכנים לבטל עסקה ולקבל החזר כספי. עקב כך, המדינה שוקלת להתערב גם בסיטואציה הייחודית שנוצרה בחודשים האחרונים, של שוק משותק לנוכח משבר הקורונה".